Helande massage

Helande massage

I helande massage kombineras muskelmassage och bindvävsmassage med energibehandling (healing). Olika kombinationer som kan behandlas, t.ex. rygg + nacke eller ben + armar, är beroende på var besvären sitter. Massagen sätter igång blodcirkulationen. Energidelen är den viktigaste och längsta delen av behandlingen. Man arbetar framförallt med energier i kroppen men i metoden ingår även behandling på energifältet runt kroppen.

När energier balanseras och blockeringar i energiflödet släpper stimuleras kroppens egna läkande krafter. Stressrelaterande problem motverkas såväl mentalt som lokalt i kroppen.

Helande nackmassage med autogenträning

När vi stressar drar vi upp axlarna och skapar spänningar som i tid skapar smärta i nackområdet. Ofta har vi stillasittande arbete vid datorer eller alltför betungande arbeten som sätter sina spår i nacken.

Autogenträning (AT) är ett sätt att bekämpa stress genom koncentrerad avslappning. AT är en form av självhypnos. Det psykiska kan påverka det fysiska därför att kropp och själ utgör en enhet.Det är alltså en fråga om att påverka kroppen genom föreställningar. Det sker genom "koncentrerad självframkallad avslappning". Autogenträning är en metod som skapades av psykiatriprofessorn J.H. Schultz och är en vetenskaplig metod. Alla kan, med undantag av småbarn, lära sig metoden, förutsatt att man övar sig och koncentrerar sig på lugn och avslappning.  

Jag har här sammanfört Hans Axelssons (Axelssons gymnastiska institut) "Helande massage" och J.H. Schultz "AT" för avslappning. Det är två metoder som har för avsikt att hjälpa dig med nackbesvär framkallad av felaktig belastning som t.ex. stress. Nackmassagen hjälper dig till avslappning i musklerna och AT hjälper dig att få ner stress och spänningar över tid.

Välkommen att boka tid!

 

 Boka tid

Kommentarer:

"Det känns som att jag går på moln efter benmassage, behagligt!

"Jag sov väldigt gott och länge efter en helande massagebehandling".

"Wow!"

"Armen blev så avslappnad att den kändes längre än den andra, som ännu inte fått healingmassage!"

"En bonus att den svarta fläcken jag brukar ha i synfältet på morgnarna försvann och fanns inte dagen efter healingmassagen."

"Har aldrig varit så avslappnad som efter helande massagebehandlingen."

" Jag har inte ont i ryggen längre!" (efter tre behandlingar:)

"Vad gjorde du när du inte masserade, jag var helt borta"

Semester